Im in LOVE...

Door: KauF

Blijf op de hoogte en volg Dave

13 Januari 2008 | Zweden, Stockholm

Wow, wat als cultureel tripje begon, is geeindigd in een geweldig weekend. En dat heerlijke gevoel word vergroot door de enorme overwinning van AJAX op az.

Ik studeer nu ruim 4 maanden in Zweden, veel mensen kennen alleen de hoofdstad Stockholm. Ik had deze nog niet gezien, vanwege tijd & geld maar aangezien er niet zo heel veel studenten zijn in Vaxjo en ik straks een hele drukke tijd krijg dacht ik bij mezelf ik neem het er nog maar is lekker van. Dus afgelopen donderdag naar station geweest en enkeltje stockholm gehaald. Nu ik toch in de stad was en langs de kapper liep dacht ik, dat is lang terug (zo'n 4 1/2 maand). Dus ik naar binnen voor het nieuwste zweedse model. Nu 3 dagen later gaat het weer een beetje, maar als ik niet heel boos op die smerige zweedse mannelijke ... kapper was geworden dan zat ik er denk ik nu bij als de voetbalcommentaar van RTL voetbal, onze geliefde KALE Jan van Halst. Eerst vroeg hij netjes hoeveel eraf mocht, en ik gaf eerlijk toe dat was aardig wat, maar die man ging aan de haal met zijn schaar - resultaat hele mat eraf... Dus dames en heren TIP: Ga maar lekker naar de kapper in Nederland.

Dus dave met zijn nieuwe Zweedse look op naar stockholm. Vrijdag ochtend met een verschrikkelijke kater in de trein. Al gauw verdween die kater en kwam er daadwerkelijk sneeuw, als was het maar een beetje en ZON te voorschijn. De treinreis naar Stockholm was zeker de moeite waard, het ene meer nog groter en mooier als het andere. En naar 4 uur met de sneltrein was ik er al, en daar sta je dan in een inmense stad en echt geen idee waar je heen moest. Aangezien ik de vorige avond te stappen was geweest was ik het adres van mijn hostel vergeten op te schrijven en de naam was ook al een beetje vervaagd (ik wist nog dat het iets was met city). Wat doe je dan, zoals Acda en de Munnik altijd zingen "Lopen tot de zon op komt". Maar dit was zeker geen straf, Stockholm staat bekend om zijn prachtige architectuur en dat is zeker wat mij ook meteen op viel, er zijn vele kerken en de gebouwen zijn allemaal gekleurt en tot in detail afgewerkt. Na een klein uurtje dacht ik dat het toch wel tijd werd om mijn spullen te droppen want die tas werd ineens zwaarder en zwaarder. Het valt je elke keer weer op hoe aardig de Zweden toch zijn, een jongen jongen legde me het aan de hand van een zelfde getekende map prima uit. Bewapend met een metro ticket en de map vond ik het hostel snel. Hostel was prima en zat vol met Australiers, snel wat afspraken gemaakt voor de avond, en daarna heb ik de hele middag rondgelopen. Hier een koffie drinken daar een biertje scoren, hier een praatje daar een foto. Dat met die foto's nam ik misschien wel heel letterlijk, want ik denk dat de gemiddelde Jappaner jaloers op me zal zijn. Rond uurtje of 6 gedineerd bij Mc Donalds, een snelle douche en het haar op z'n zweeds in model, hierna ben ik met een Bloed mooie Australiese wat biertjes gaan drinken. Daarna met nog twee Australiese guys en 2 Engelse dames gingen we op zoek naar de place to be in Stockholm. Enig probleem wat toch echt zeer irritant hier is in al die Scandinavische landen is de minimale leeftijd om binnen te komen. Een club kom je gewoon niet in als je onder 23 ben. Nu weet ik niet of het door mijn zweedse haar of de mooie dames kwam maar zonder probleem kwamen we een luxe club binnen, laten we het houden op geluk... De hele avond het vrouwelijk schoon bewonderd, lekker zitten ouwehoeren en veel dure biertjes zitten drinken, op het laatste nog even de voetjes van de vloer op de dansfloor. Rond drie uur, de zweedse clubs sluiten ook nog is vroeg, proberen in een te groot doolhof ons hostel te vinden. Ik weet niet meer wat we in de tussentijd hebben gedaan maar rond 5 uur waren we toch echt in het hostel. Daar zaten nog een stel Spanjaarden en Italianen af te tanken met Jonhy Walker, en een gratis drankje afslaan is natuurlijk onbeleefd, het is zo grappig om te zien hoe snel je nieuwe contacten maak als je alleen reist. De volgende dag weer de hele dag rondgelopen, hier ontbeten, daar geluncht, daar koffie met een muffin, ik was echt een voleerd toerist. Laat in de middag waren de beentjes toe aan wat rust, dus de nieuwe Treaser Movie van Nicolas Cage even bewondert. Na een klein tukje werd de avond alweer gestart met australiese kaart games. Deze avond zal ik niet gauw mer vergeten, ik raakte met twee fanatieke rock fan's naar een Hard Rock Cafe, hier te veel Pints gedronken en zweedse mensen te veel geld zien verliezen aan de Black Jack tafel. Hierna met dezelfde jongens naar een echte Irish pub geweest, hier stond de Zweeds/Ierse versie van Jack Johnson Live te spelen. De rest van de avond genoten van de TOP muziek, meegezongen en met veel mensen praten over van alles en nog wat. De volgende ochtend zat het weekend er al weer op. Vermoeid maar met zo veel Nieuwe ervaringen alweer het Centraal Station opzoeken. Dit was echt een onwijs gaaf weekend, en voor iedereen kan ik Stockholm aanraden, het is echt een topstad. En een ding is nu zeker, ik ga Down under. Allen reizen zie ik daarvoor als enkel positief. Je kan doen wat je zelf wil, het klinkt misschien wat echoistisch maar heen gaan waar jij wil, zien wat jij wil, dat is wel zwaar relaxt. En alleen maak je so makkelijk nieuwe contacten. Ben nu net terug en voel me zo onwijs bevoorrecht om dit allemaal te doen. Maar het echt leven komt wel al dichter bij. Maar eerst nog een lange party week hier in Vaxjo.

Deze komende week staat er gelukkig ook alweer genoeg op de planning. Morgen haal ik Amalie een franse vriendin op van het station en help ik verhuizen naar de campus. Dinsdag komen Adam, Ramon en David alweer terug. Dat zal zeker gevierd moeten worden... En als het allemaal goed is krijg ik nog een keer bezoek. Aankomende donderdag komt Jan de Dood even wat zweedse cultuur opsnuiven. Dan gaaan we de nieuwe lichting international studenten goed inleiden met een echt Vaxjo studentpubs weekend. Zondag vliegen Jan en Ik dan definitief naar huis. Dan moet er veel geregeld worden voor INHOLLAND en zoals eerder gezegt begin ik 28 januari in Amsterdam Sloterdijk.

Zie jullie allemaal gauw weer,

Dikke Kus,

Davé

• 13 Januari 2008 - 18:17

Mams:

Wauw Dave........Wanneer ga je een boek schrijven ???
    Ik ben zo ontzettend trots dat je dit allemaal gedaan hebt, deze vreselijk gave ervaring kunnen ze je nooit meer afnemen.
    Dikke KuS Mams

• 14 Januari 2008 - 12:38

DOY:

wanneer maken ze het dan af ?

• 14 Januari 2008 - 17:13

TL:

ik sluit me een beetje aan bij doy maar ziet er een beetje raar uit!!!

• 17 Januari 2008 - 06:16

Krant:

kauf ik vlieg pas om kwart over 9 ze hebben vertraging hoop dat ik de trein haal van 11:16 ga me best voor je doen.spreek je zo man

• 21 Januari 2008 - 08:50

Bono:

nau kaufie je zal wel een giga kater hebben hier alleen bier met 4% meer kan een kiwi niet hebben