Wat een avontuur!!
Door: KauF
Blijf op de hoogte en volg Dave
23 Juli 2008 | Griekenland, Athene
Hier mijn tweede berichtje uit het nog steeds geweldige Rhodos. Hoe langer ik hier ben des te meer ik het griekse leventje ga waarderen. Men houdt van lekker eten, doet alles rustig aan en alles verloopt toch onlogisch en er is altijd wat te doen op straat. s'ochtends om 7 uur zijn het de oude oma's die hun ochtendgymastiek doen in de zee. De hele dag staat de stad vol met auto's, motoren en scooterjes en s'avonds barst het uitgaansleven los. Inmiddels is het hoogseizoen volop begonnen voor de Nederlanders en dat valt aan alles te merken. Inmiddels hebben we iedere avond volle bak in de Orangespot en dit zorgt voor leuke feestjes en natuurlijk de nodige verhalen. Ik heb de afgelopen 2 weken al zoveel meegemaakt, wat opzich alleen maar een positief teken is. Ik zal in het kort wat verhalen vertellen. Want ondanks dat ik veel werk (echt werken kan je het nog steeds niet noemen, wie wordt er nu betaalt voor het onderhouden van contacten, drankjes drinken met vakantiegangers en uit je bol gaan) maak ik genoeg mee.
Wat me van de afgelopen weken misschien nog wel het meest bijstaat is de aardbeving die al weer enkele dagen geleden op Rhodos plaatsvond. Wij nuchtere Nederlanders zijn hier totaal niet mee bekend en eerlijk gezegt denk ik dat wij daar maar blij mee moeten zijn. Het was plaatselijke tijd 6 uur s'ochtends, ik lag net in me bed nog wat te praten met me roomy's over het verloop van de vorige avond toen ineens het hele huis begon te trillen en dit was best een enge gebeurtenis. Ik deel mijn appartement trouwens met Fenna en Sandra, twee Nederlandse dames die ook in de Orangespot werken. Inmiddels is Fenna alweer verhuist en is het nu nog even afwachten of ik weer een nieuwe roomy krijg. Maar de dames moesten zo snel mogelijk het huis uit na de aardbeving en doordat we in een oud gebouw wonen ergens op de tweede verdieping, tussen de locale grieken wisten we eigelijk niet zo goed wat we moesten doen. Was dit de enige schok, waren er gewonden.. Uiteindelijk zijn we naar de barstreet gereden en waren enkele hotels ontruimd en waren er veel mensen op de straat. Na wat gepraat te hebben met wat grieken bleek dit de meest heftigste aardbeving in 10 jaar te zijn, men spreekt van geluk dat het centrum zo ver uit de kust lag. Gelukkig waaide de paniek snel over en waren er geen gewonde ofzo. Toch een hele belevenis, voor een jongen uit Nieuwe Niedorp waar de kans op een aardbeving 0.00001 is.
Verder heb ik eergister gedoken en mogen genieten van mijn eerste vrije dag (had inmiddels al 17 nachten achter elkaar gewerkt). Ik, Fenna en Betty (werkt ook bij Orangespot) zijn met klein pruttel bootje naar een baai gevaren en daar na een lange uitleg een korte maar toch interessante duik gemaakt. Duiken vindt ik echt geweldig en kan ik aanraden bij iedereen. Verder de hele dag beetje gesnorkeld en voor de eerste keer gruwelijk verbrandt.
Wat doe ik dan verder gedurende de dag. Ik hou het vooral op slapen, naar het strand, relaxen en uiteten gaan. Iedere avond lekker hapje eten soms alleen soms met wat collega's. Daarna beginnen de werkzaamheden bij de Orangespot weer. Waar de feestjes inmiddels al gezelliger worden. De eerste paar dagen waarneer er weer nieuwe groepen vakantiegangers zijn aangekomen, zijn de feestjes nog rustig. Maar hoe vaker de mensen terug komen des te gezellig het wordt. Het leuke van Rhodos is dat het niet zo masaal is. Iedere avond komen dezelfde mensen terug wat het toch wat persoonlijker maakt. Het zijn natuurlijk niet alleen de vakantiegangers die de feestjes maken, we hebben voor iedere avond een speciaal thema of feestje, wat natuurlijk wat favoriete avonden in de week oplevert. Zo beginnen we de week met de kroegentochten van Gogo, Beachmasters en Neckerman. Op dinsdag hebben we de Booseparty, dit betekent dat mensen van 9 tot 12 onbepert kunnen drinken. Tevens komt er dan rond 1 uur op dinsdag een scandinavische kroegentocht langs, waar altijd een stripcontest het hoogtepunt van de avond is (foto's volgen). Woensdag hebben we de hollandparty. Donderdag en Zondag zijn wisseldagen we proberen deze op te vangen met booseparty's. En verder is er zaterdag de goud is fout party van Beachmasters.
Ik kan nog zoveel meer vertellen, maar het voorlopig weer even op, nog even wat korte weetjes;
- Ik 2 dagen terug mijn eerste scooter ongeluk heb gehad. Wees gerust ik leef nog, en ik kon er niets aan doen. Oorzaak is de griekse rijstijl. ;)
- Scandinavische vrouwen altijd in rokjes uitgaan en er veel wind op Rhodos en de barstreet staat.Al deze vrouwen de Orangespot passeren voordat zij zich in de Scandinavische kroegen de tering in zuipen. Levert altijd aan het begin maar ook zeker aan het eind genoeg unieke beelden op.
- Ik inmiddels tomaten eet. Voor sommige zal dit een hele verassing zijn.
- Ik gister 6 kakerlakker moest omleggen voordat ik mijn appartement veilig in kon.
- Mijn favoriete damens niet meer Zweeds zijn maar Deens :D.
Ik hoop dat jullie weer wat meer duidelijkheid hebben over mijn verblijf hier op Rhodos.
Ik hoop snel wat foto's te sturen want het wil nog niet echt lukken in het internetcafe. Want geloof mij de foto's zijn het kijken waard.
Geniet van de uurtjes zon in Nederland, want hoor dat het er vooral regent. Spreek jullie snel weer.
Dikke kus,
Dave(inos)
23 Juli 2008 - 18:09
Rino:
ey man!
klinkt lache daar!! zou er zo heen gaan met al deze top belevenisssen! veel plezier daar nog hea en spreek je!! laterzz -
23 Juli 2008 - 21:17
Mams:
Weer TOP verhaal!!! Het is sneller dan ik dacht Dave......, van die tomaten. Hadden we maar wedje gedaan, Ha, Ha..... X -
24 Juli 2008 - 13:43
Je Oude Kale Vriend:
hey vriendje,
ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt op je "werk",ik kan haast niet wachten op de foto's,ze zullen wel weer gecensureerd worden!,maar dat snap ik wel,hahaha,vriende je mist hier niks hoor,huh....en zeker geen deense schone!
take care.....'
je oude kale vriend. -
26 Juli 2008 - 16:16
Niels,jan En Nick + :
moge kauf bij ons is het ook best weer wij hebben ook scooters en de grieken kunnen nog heel wat leren van onze rij stijl. wij maken het allemaal nog erger dan het al is. na enige aanrijdingen door nick op de taxi, hebben we de politie ook nog kunnen afschudden. het is hier super. alleen jou collega's hier, zijn schijt irritant. gr ons -
27 Juli 2008 - 09:36
Simon Ruig:
he dave,
ik klinkt inderdaad nog steeds goed allemaal daar.en als ik het zo lees missen we echt wat.
nou succes daar nog een spreek je. mzzl