Cowboy Dave en Joe de Dickhead

Door: KauF

Blijf op de hoogte en volg Dave

24 December 2010 | ,

Lieve allemaal,

Ik heb er eigenlijk nog nooit aan durven denken. Maar na weer 2 geweldige weken op het platteland tussen de koeien begin ik er langzamerhand wel aan te twijfelen. Zal ik geboren zijn voor het Australische geluk? Mijn 2de WWOOF avontuur was niet te vergelijken met mijn tijd in Ma Ma Creek. De 2 weken die ik heb doorgebracht op Rocky Springs Station zijn omgevlogen en waren de overtreffende trap van geweldig. Zoals ik jullie al eerder heb verteld bevat het WWOOF boek duizenden advertenties. Iedere advertentie is uniek al bevatten de meeste wel een `haak of oog`. Ik zal wat interessante voorbeelden geven.

- Russel Dennis is een levensgenieter en is overdag vooral bezig in zijn moestuin. Zijn voorkeur gaat uit naar nudisten. Loop jij ook graag naakt rond? En ben jij op zoek naar het ultieme vrije gevoel in Australie reargeer gerust.
- De christelijke familie Sadler, inclusief 7 kinderen waarvan ze er 4 thuis les geven genieten een rustig bestaan. Enkel vegatarische maaltijden. Roken en alcohol verboden!
- Wij zijn een groep van 25 diverse mensen maar met dezelfde idealen. In ons caravanpark is van alles te doen. Wij houden van gezelligheid en samen leuke dingen doen. Geen internet toegang, tv en radio. Mobiele telefoon niet toegestaan. Verblijf gezellig bij ons in de caravan of neem je eigen tent mee.

Gelukkig staan er ook wat levendigere advertenties in het boek. Mijn oog viel deze keer op de volgende advertentie. `Mary & Doug Buchanan, Rocky Springs Station, Mount Suprise. Rocky Springs Station ligt 300 kilometer ten zuiden van Cairns. 20.000ha grond / 4.000 cattle. Werkzaamheden zeer divers. Accomodatie bij ons in huis. Bel een week van te voren. Niet rokers krijgen voorrang`.

Na 2 korte telefoontjes met Doug was alles geregeld. Ik werd via de telefoon meteen omgetoverd tot Dave de Dutchman. De eerste 3 dagen zou ik samen met Athol, wat later een gepensioneerde levensgenieter bleek te zijn, op de boerderij passen. Hierna zal ik samen met Doug en Mary het leven op een Australisch cattle station ervaren.

In de bus richting Mount Suprise werd me duidelijk gemaakt dat ik weer met m’n neus in de boter was gevallen. Ik zat naast een meisje die Mary en Doug persoonlijk kon. Ze vertelde mij dat ik een leuke tijd tegemoet ging. Aangekomen op Rocky Springs Station werd me al gauw duidelijk dat deze boerderij niet te vergelijken is met een Nederlandse versie. Vanaf de weg was het ruim 2 ½ kilometer tot het huis. We passeerden diverse gates die we weer netjes moesten sluiten nadat we ze gepasseerd waren. Regel 1 op een cattle station in Australie is een gate laat je achter hoe je hen aantreft. Aangekomen bij het huis wist ik niet wat ik zag. Traktors, buldozer, kraan, 3 4x4 jeeps, 5 quads, aantal motoren, extra slaapplaatsen voor eventuele werknemers en schuren vol met gereedschap en extra voer. Verder scharrelden er wat kippen rond en beschikken ze over 10 cattle dogs.

De eerste dagen met Athol waren relaxend. Even bijkomen van mijn maand reizen met Gijs beviel me prima. Ik heb m’n groene vingers uit m`n backpack gehaald en ben de tuin maar is ingedoken. Grasmaaien, met grote keien sjouwen en verder een beetje met de honden spelen. Athol verzorgde de maaltijden, zo vlogen de eerste dagen eigenlijk om. Een van de redenen om weer te gaan WWOOF`en was om weer in vorm te komen. De strijd tegen de bierbuik aangaan en de conditie weer een beetje opbouwen zou niet slecht zijn. Ik had dan ook zelf besloten om de biertjes deze twee weken te laten staan. Helaas met Athol als huisgenoot zat dit er niet in. Terwijl normale mensen een biertje nuttigen voor het eten of `s avonds onder het genot van een sterk verhaal of spelletje. Nam Athol iedere ochtend om stipt 11 uur een biertje onder het motto `Beer o`clock`. Nu vind ik 11 uur wat vroeg maar wanneer Athol je om 4 uur een biertje aanbiedt na een dag zwaar werk verrichten in de zon, is het voor mij onlogisch om te weigeren. Al snel werd mij duidelijk dat een biertje na het werk hoort bij het leven op een cattle station. Hier heb ik de afgelopen 2 weken dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Zoals jullie in de afgelopen verhalen hebben kunnen lezen gaan dieren en Dave niet echt samen. De dag dat Doug en Mary thuis kwamen was dan ook wel even slikken. Ik kreeg gelijk een eigen quad en cattle dog toegewezen. Joe, een zwart witte border colie is binnen 2 weken uitgegroeid tot mijn beste maat. Zijn bijnaam `Joe de Dickhead` zegt genoeg. Doug vertelde mij dat de komende dagen in het teken staan van `musteren`, `driven` en cattle klaarmaken voor transport. Termen waar ik het bestaan niet eens van afwist. Na een paar zware dagen begon ik het allemaal door te krijgen. De tweede week was dan ook super. Te veel verschillende dingen gezien, gedaan en meegemaakt.

Samen met Doug zijn we een dag bezig geweest met het bouwen van een dam van banden, hooi en ijzere palen. Deze dam moet de toenemende irosie op zijn land tegen gaan. Verder ben ik samen met Mary diverse ochtenden op pad geweest om het vee bij te voeren. Soms ben je gewoon een paar uur onderweg op je eigen erf. Dit komt omdat er nauwelijk wegen zijn, voornamelijk volg je de cattle paden. Je gaat over heuvels en rotsen, langs bomen en struiken, soms zelfs door beekjes en kleine riviertjes. Dit allemaal met een 4x4 jeep of quad. Ik kan jullie meedelen rijden op Fraser Island was voor beginners.

Ieder dag was uniek en zat vol verassingen. De top 10 in mijn vorige verhaal was een groot succes. Ik heb veel leuke reacties van jullie gekregen, bedankt hiervoor. Ik vertel daarom de hoogtepunten van mijn verblijf op Rocky Springs Station in de `Top 10 Boeren momenten’. Iedere hoogtepunt wordt ondersteunt met een foto die ik bij het verhaal plaats

10. 800 cattle begelijden over de weg. Ik reed voorop in een 4x4 jeep om het verkeer te waarschuwen.
9. Een unieke zonsondergang. Het biertje dat ik op dat moment nuttigde smaakte wel heel erg lekker.
8. Rondje hardlopen tussen de kangeroo’s, dingo’s, wilde zwijnen en natuurlijk koeien.
7. Ik ben met Doug op een 2 daagse trip geweest naar Innesvaile. Hier hebben Doug en Mary nog twee boerderijen. Ik sliep die nacht in een caravan. Douchen deden we in de buiten lucht. 2 top dagen met Doug gehad, het uitzicht dat je had onder de douche zegt genoeg.
6. Potje pool winnen van Doug om 3 afwasbeurten in de Mount Suprise pub. Helaas hadden we geen toeschouwers aangezien wij de enige bezoekers waren, en dit op een vrijdagavond.
5. Een onschuldig ijzerdraaitje kan een hoop pijn opleveren. De stroomschok die ik kreeg met maaien.
4. `Fencing` In een dag tijd 170 palen de grond in slaan. Ik heb nog spierpijn.
3. De werkzaamheden die ik heb verricht in de `yard` zijn zeker een vermelding waard in de top 10. Horens afknippen, staart en b*llen afsnijden en inenten tegen rare ziektes.
2. Op de weg terug van Innesvaile in de auto hadden Doug en ik het wel erg gezllig. Een coolbox vol met bier zorgde ervoor dat de lekke band die we onderweg opliepen niet zelf konden verwisselen.
1. Samen met Joe de Dickhead op m’n quad 350 `head` verplaatsen. Na een aantal spannende momenten kwam gelukkig alles goed.

Een moment wat ik jullie niet wil onthouden maar waar ik geen foto van heb staat eigenlijk op nummer 1. De eerste dag dat ik samen met Doug op pad was kreeg ik een vrij simpele taak als eerste klus. Ik hoor Doug nog zeggen `Wanneer de tank vol is Dave draai jij de kraan dicht`. Dave zat met zijn gedachten nog in de Gilligans in Cairns en vergeet vervolgens de kraan dicht te draaien. Met als resultaat een overstroomde tank en boze Doug. Ik denk dat ik me geen beter begin op Rocky Springs Station kan bedenken.

Tot zover mijn verblijf op Rocky Springs Station. Inmiddels ben ik alweer ruim 1300 kilometer afgezakt naar het zuiden en bevind ik me op dit moment in Biggenden. Hier vier ik samen met Petronella, Rodney en familie de feestdagen. Jullie hoor ik klagen over te veel sneeuw en kou. Hier is het ruim 30 graden en hebben we te maken met overstromingen. De rivieren treden hier allemaal buiten hun oevers wegens te veel regen. Hier in Biggenden moeten we zelfs oppassen voor totale afsluiting. Meerdere wegen zijn inmiddels overstroomt en weggespoeld. Voor de komende dagen wordt nog minimaal 300 a 400 mm regen verwacht. Over hoe dit avontuur afloopt de volgende keer vast meer. Mijn plannen in januari zijn nog steeds onbekend, heerlijk die vrijheid.

Ik wil jullie bij deze allemaal fijne feestdagen wensen. Graag wil ik iedereen meedelen dat ik het jammer vind dat ik dit jaar niet bij de nieuwjaarsduik kan zijn. Warme gedachten gaan uit naar 1 januari in het verleden. Ik denk dat menig barrevent zich de avonturen in Medemblik, Schagen, Willems garage en de Bar kan herinneren. Ik zie Big Zutt nog steeds die halve liter wegwerken bij de Chinees in Medemblik. * Uniek Moment*

Een goed uiteinde gewenst en doe allemaal voorzichtig met vuurwerk.

Ik denk aan jullie.

Dave

• 24 December 2010 - 10:59

Sanne:

Cowboy-Dave, wie had dat gedacht in Marmaris! ;)..Je verhalen blijven jaloersmakend! Heel veel plezier, een fijne jaarwisseling zonder afsluiting van de buitenwereld en tot het volgende verhaal! :) xx

• 24 December 2010 - 15:53

Oma Buis:

Hoi cowboy Dave wat een geweldig verslag ik heb er van genoten je hebt het wel heel naar he,geniet van deze geweldige reis.Ik zit net uit te zakken van een dag eten koken de laatste boodschappen morgen krijg ik Cees en Margriet en Cees zijn moeder en Cees die lust wel wat we gaan samen morgen het eten verder afmaken,altijd een geweldige ervaring ik heb ook zo,n nare schoonzoon.Dave ik wens jou nog een heel geweldige tijd daar goeie feestdagen en een geweldig 2011 moet je nog naar dat geweldige vuurwerk aan het strand of zit je daar niet in de buurt,Nou lieverd ik kijk uit naar je volgende verslag gr.Oma Buis

• 25 December 2010 - 12:37

Annika:

Broertje,

wat een heel leuk verhaal!!
    jammer dat je hier niet bent met de kerst had gezellig geweest! Heel veel plezier daar en geniet ervan!

dikke kus je zusje.

• 25 December 2010 - 13:10

Stimmes:

Kaufert!

Heb al je verhaaltjes is doorgelezen net. Genieten! Wat een heerlijk leven.
    Snel m'n studie afmaken en dan ook het avontuur opzoeken.
    Veel plezier daar nog man!

X Kees

• 26 December 2010 - 11:31

Jolanda En Wim:

Wat een mooi verslag en wat beleef je weer veel!! Leuk om je verhalen te lezen! Op een ranch werken is toch ook wel mijn droom.... leuk om te lezen hoe jij het ervaren hebt. En wat hebben ze daar veel grond!!!

Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar en fijne feestdagen!!

Kus,
    Jolanda en Wim

• 26 December 2010 - 16:26

Wim:

hoi dave zoals gewoonlijk weer genoten van je verslag het blijft genieten zoals jij schrijft Nu beleef je ook wel het een en ander dus genoeg belevenissen om te delen met je thuisland En dat verhaal over de boerderij , het is niet tegeloven zo groot Dan te bedenken dat opa het vroeger met 23 ha moest doen Goede jaarwisseling en tot het volgende verslag zal ik maar zeggen gr. wim

• 28 December 2010 - 03:38

Gijs:

Kauf..

Dit is effe andere koek, mooi verhaal man. De foto's zijn ook weer erg gaaf.

Ik heb nu nog een dikke week in Nieuw-Zeeland, ook hier is het echt super vet. Wij gaan hier nieuwjaar vieren op de beach.

Veel plezier nog verder.

Later Pater!

• 28 December 2010 - 18:32

Rick De Vries:

Kaufert, jij op een boerderij dat had ik nooit gedacht, jij durfde niet eens in een kippenren te gaan staan.
    Maar goed vond het weer een mooi verslag. Ik wens je een goed uiteinde en schiet een pijl in jou richting.
    Groeten x

• 28 December 2010 - 18:42

Kelly:

Hey Dave!
    Wat weer een leuke verhaal met leuke foto's.. Was wel vreemd hoor dat je er met kerst niet was! Hoop dat je je bij nel en rodney ook vermaakt (vast wel;)) en dat die regen stopt!!
    Goed uiteinde en rustig aan he;) Have fun!!
    Kusss kell

• 02 Januari 2011 - 12:03

Tante Nel:

Hoi, die cowboy DAVE,
    Allereerst veel dank voor je sms met de felicitaties! Geweldig dat je aan de andere kant nog aan je tantetje denkt.Verder wens ik je een spetterend 2011, maar dat kan volgens mij niet beter als ik je verslagen en foto"s zie. Dat is echt genieten! Veel plezier met alle avonturen die je op je onbekende pad tegenkomt. Lieve groet van Jan en Nel! XXXXXXX

• 03 Januari 2011 - 08:58

Niels:

kauf,

Nou kauf beste wensen en de nieuwjaarsduik was weer top. we belanden deze keer eerst in de halve liter kroeg, daarna naar de olde smitse en daarna naar de bar. En ik werd om 10 uur afgevoert, niet best. Nou de groeten

• 06 Januari 2011 - 05:22

Tessa:

Nou zo te zien vermaak jij je nog prima hier, echt jaloers wat je allemaal al hebt gedaan! Ik ben namelijk druk aan het au-pairen geslagen, Cairns was veel te gezellig!

Liefs