Roadtripping
Door: KauF
Blijf op de hoogte en volg Dave
31 Juli 2011 | Australië, Perth
Met een smile van oor tot oor zit ik hier in een internetcafe tussen de Chinezen. Overal ter wereld kom je de Aziaten tegen, ook hier in Perth barst het er van. De afgelopen weken is er weer veel gebeurd, inmiddels is mijn eerste outback avontuur ten einde. De laatste weken in Merredin waren uniek in elk opzicht. Zelden heb ik in zo'n korte periode zoveel geweldige mensen leren kennen. Vooral de laatste twee weken zijn als in een dronken waas voorbij gevlogen. Iedere avond was er wel ergens een feestje en wie ben ik om een avondje rustig aan te doen. Aangekomen in Perth, besef ik ineens hoe ultiem de laatste weken zijn geweest. Op mijn afscheidsparty kwamen mensen naar me toe, en vertelde mij dat ze me echt gaan missen! Het blijft goed om dit te horen, Merreddin is een typisch West-Australisch dorpje waar ik als ik de tijd had, makkelijk nog enkele weken extra had kunnen doorbrengen.
In mijn vorige verhaal vertelde ik over alle uitjes die op de planning stonden. Nu 3 weken later heeft geen enkel uitje zijn doorgang konden vinden. Ik ben er achter gekomen dat de gemiddele inwoner van Merredin er een gewoonte van maakt om van alles te beloven en vervolgens deze beloftes niet na te komen. De eerste weken was dit wel even wennen, maar ach, alles went. Zometeen meer over wat typische avondjes en enkele vaste klanten in de Tav. Ik begon mijn verhaal met een smile van oor tot oor. Dit heeft alles te maken met de komende 6 weken. Ik heb zojuist mijn creditcard gebruikt om een enorme som geld te overhandigen aan Base Travel. Voor het eerst sinds ik op reis ben heb ik een planning. Jullie lezen het goed, Dave heeft zijn reisplannen voor de komende 6 weken vastgelegd. En ik kan niets anders concluderen dat dit misschien wel de vetste 6 weken tot nu toe worden. Hierover straks meer, maar laat ik beginnen met het uitleggen van de titel 'Roadtripping'.
Aangezien ik de komende 6 weken veelal in niemandsland doorbreng en er een redelijk druk schema bij gepast is, lijkt het me leuk om alvast wat meer te vertellen over wat er de komende weken in het verschiet ligt. Vele van jullie vragen zich misschien af, waarom ik aan een planning doe? Ik geef toe dit is absoluut niets voor mij. Ik zoek veel liever mijn eigen weg en boek alles 1 nacht van te voren. Echter aangezien ik de komende weken zoveel kilometers moet afleggen en nog maar 6 weken op mijn Australische Visa heb zat er niets anders op dan het eea vooruit te plannen. Je maakt het tenslotte niet dagelijks mee dat er in 6 weken tijd ruim 9.000 kilomter moet worden afgelegd.
Laat ik beginnen bij het begin, morgen pik ik samen met een aantal 'nieuwe vrienden' die ik heb ontmoet via internet, een camper op. In onze eigen Wicket campervan hebben we twee weken de tijd om van Perth naar Broome te rijden. Gister kennis gemaakt met mijn nieuwe vrienden en gelukkig viel alles mee. Natuurlijk is het best spannend om eerst een camper te boeken en daarna de mensen te ontmoeten waarmee je op reis gaat. Voor vele niet echt de juiste volgorde maar het zegt vaak genoeg over de mensen waarmee je op reis gaat. Ook deze keer tref ik het weer. Zo gebeurd het dat ik samen met een Canadees stel en 2 Engels meiden de komende twee weken op een roadtrip ga richting Broome. Dus in een volgend verhaal vast meer over ons campeeravontuur. Na een aantal gezellige avonden in Perth kan ik eerlijk gezegt niet wachten om de wildernis van West Australie te verkennen. Een nieuw avontuur waarbij de roze i-pod vol met 80's muziek weer goed van pas zal komen.
Ik voel me vereerd dat ik een kijkje heb kunnen nemen op het platteland in Australie. Een levensstijl die absoluut uniek te noemen is. Een mentalitiet die zoveel verschilt met die van ons Nederlanders. En een vibe die bijna onbeschrijfbaar is. Wanneer de gemidddelde inwoner in Merredin wakker wordt en geen zin heeft om aan het werk te gaan, is de regel vrij simpel, dan gaat hij gewoon een dagje niet aan het werk. Verder is er altijd een reden om alcohol te drinken, ik heb mensen misschien wel 50 a 60% van hun loon naar de kroeg zien brengen. Toen ik een aantal dagen geleden sinds twee maanden eindelijk weer is met het thuisfront aan het skypen was, probeerde ik een aantal van deze typische verschillen aan Jos uit te leggen. Hij wist niet wat hij hoorde toen ik het een en ander vertelde. Toen ik mijn betoog afsloot met een mededeling over hoeveel de mensen hier verdienen voor simpel physiek werk, kon hij de verschillen ook wel begrijpen. Een bouwvakker pakt hier gemiddeld 300 dollar cash per dag, een werkweek van 6 dagen zoals wij die kunnen komt dan ook zelden voor.
Genoeg serieus gepraat voor nu. Ik kan iedereen die ooit naar Australie gaat echter aanraden om een bezoekje te brengen aan een typisch Australisch dorp. De toerist uithangen kan overal, maar op het platteland leer je de echte inwoners van een land kennen.
Voordat ik straks nog wat meer vertel over mijn plannen. Hoop ik enkele ervaringen opgedaan in Merredin met jullie te delen. De weken zijn echt omgevlogen en toen ik vrijdag eindelijk besloot om definitef naar Perth te vertrekken was het toch vrij lastig om afscheid van iedereen te nemen. Zoals wel vaker zeggen foto's meer dan duizend woorden, ik hoop dat de bijgevoegde foto's genoeg zeggen. De herinneringen en contacten die ik aan mijn Merredin tijd overhoud zullen mij in ieder geval lang bijblijven.
Wanneer ik over twee weken in Broome aankom, heb ik een aantal dagen de tijd om een ritje op een cameel te maken en het nachtleven van Broome in te duiken. Vervolgens heb ik een 4x4 jeep, inclusief campeerspullen gehuurt waarmee ik in 10 dagen van Broome naar Darwin rijd. Vele zeggen dat de Kimberleys het mooiste gebied van Australie is en dat deze specifieke trip de ultieme Outback ervaring is. Aangekomen in Darwin stap ik de volgende dag op de trein richting Alice Springs. Deze speciale outback trein doet er twee dagen over om de oversteek te maken naar Adalaide. In Alice Springs maak ik de nodige toeristische stops, alvorens mijn treinreis mij naar Adalaide brengt. In Adalaide heb ik een laatste tour geboekt. In 3 dagen verken ik de welbekende Great Ocean Road en natuurlijk de Grampions. Ik sluit af met een aantal dagen in Melbourne waar ik mijzelf zal moeten vermaken en waar ik wellicht een aantal oude bekenden opzoek. In Melbourne pak ik de nachtbus om vervolgens vanuit Sydney naar Bangkok te vliegen. Wanneer ik het zo allemaal op papier zet, krijg ik er spontaan kriebels van in mijn buik. De komende 6 weken worden echt ongekend...
Voor nu was dit hem weer. Geen idee wanneer mijn volgende verhaal volgt. Ik hoop dat augustus jullie beter weer brengt dan juli. Geniet van de zon en houd me op de hoogte van alle roddels en nieuwe gebeurtenissen in Niedorp.
Denk aan jullie.
Kauf
Ps 1. Een nummer dat mij voor altijd zal bijblijven en genoeg zegt over mijn verblijf in Merredin. Type maar even in bij youtube; Jimmy Barnes - Working Class Man of Cold Chisel - Khe Sanh
Ps 2. Gister raakte ik aan de praat met een Belg, we hadden de grootste lol om moppen waar Belgen en Nederlanders in voorkwamen. Hij vertelde mij tevens een raadsel, een topper die ik maar al te graag met jullie deel; 'Mijn moeder gaat naar de supermarkt en heeft zin in fruit, ze koopt een tas vol sinaasappels. Ze stapt op haar fiets richting het Paadje en komt onderweg eerst Annike en Ties tegen. Ze geeft de helft van haar tas sinaasappels + een halve sinaasappel aan Annika en Ties. Bij de rontonde komt ze Jos tegen, Jos krijgt de helft van haar overgebleven tas sinaasappels + een halve sinaasappel. Wanneer ze thuiskomt komt ze erachter dat er nog maar 1 sinaasappel in haar tas zit. Hoeveel sinaasappels heeft ze bij de supermarkt gekocht?
31 Juli 2011 - 19:25
Gerard:
Tjee Dave, wat moet er nog veel gereisd worden. Geweldig. Wel goed dat je deze (uit)hoek van Australië gaat verlaten, want als ik de foto's "Ana en Eva in Coming home" vergelijk met de foto "Laatste avond in Road-tripping", begin je aardig af te glijen. (hihihi)
Ik kijk weer naar je volgend avontuurverhaal uit. Erg leuk.
..........Buiten een paar taalfoutjes, kan ik echt geen Belgenmop of iets grappigs herkennen. Zie dus geen reden waarom Jacq geen 7 sinasappels gekocht zou kunnen hebben.
Dave, take care. gr. Gerard -
02 Augustus 2011 - 18:31
Spoelkoning:
he kauvert smaken de noodels nog een btje? volgens mij heb die vent op de foto (laatste avond) meer zin in je als die (chick) ha ha. gistr lekker op de paaaaarden ja paaaaaaaaarden...ttjesbeurs geweest met de mannen en een anonieme emotioneele drinker lekker met stro en pils staan smijten (topper) grrrrr
H.H.H bono -
03 Augustus 2011 - 00:15
Maik:
Ha..Deef..idd...de kimberleys zijn fantastisch..moet eerlijk zeggen dat dat denk ik ook mijn mooiste stukje van OZ was..geniet maar en succes op weg naar bangkok..er zal onderweg nog wel het een en ander voorvallen...hahaha..broome is vrij rustig, darwin daarentegen daar gebeurd wel weer wat..alice springs is de middle of nowhere..Adelaide vond ik ook erg leuk...great ocean road en Melbourne is echt genieten..groeten aan je travelmates..en have too much fun...dan werk ik hier gewoon wel wat ofzo...bye....laterzzz... -
04 Augustus 2011 - 20:26
Tante Nel:
Dave hou je staande he, want op sommige foto's wordt het moeilijk.
Wat een gereis en wat ga je nog veel zien man! Ik vind het erg dapper en knap van je dat je het financieel zo lang uithoudt, petje af. Geniet dubbel de komende weken en we wachten weer op een nieuwe story.Hier is de zomer maar erg wisselend, july regen en nu een paar aardige dagen gehad maar verre van vastigheid.Maar we maken er wat van. Dikke knuf van (t) NEL -
06 Augustus 2011 - 03:29
Ruud Vlaar:
Ha die Dave,
We blijven kritisch, als je op één plek blijft hangen worden je verhalen er niet spectaculairder op. Ook in mijn geval was dat zo. Daarom is het wel weer goed te weten dat je weer verdergaat met je trektocht!
Succes ermee, en laat maar weten wat de echte aanraders zijn! Ik heb gisteren me ticket van Brisbane naar Cairns geboekt voor 4 okt., kijk er alweer naar uit. Maar eerst even voor een weekje naar Tonga maandag!
Geniet ervan!
Ruud -
16 Augustus 2011 - 16:00
Black Pearl:
Ben benieuwd, naar je volgende 6 weken.... Ik moet even een een inhaal slag maken hahah dus ik ga nu door naar je volgende verhaal! ;-)
Kus